El Director General d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya ha garantit que la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració, impulsada pel govern espanyol, no afectarà el model territorial català.

La Generalitat de Catalunya garanteix que no se suprimirà cap de les EMD catalanes

El Director General d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya ha garantit que la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració, impulsada pel govern espanyol, no afectarà el model territorial català.

El pronunciament de la Generalitat de Catalunya s'ha produït en el marc de l'Assemblea Extraordinària de l'Agrupació d'EMD de Catalunya (AEMDEC) celebrada aquest matí a l'EMD del Talladell (Tàrrega), on el Director General d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya, Joan Cañada, s'ha mostrat convençut que 'la reforma de l'administració local que vol fer el govern espanyol no afectarà les EMD de Catalunya ja que la Generalitat de Catalunya té les seves competències en organització territorial, que les atorga l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Si hi hagués alguna llei que no respectés aquestes competències, això seria motiu de considerar-la inconstitucional, i si des de Madrid hi ha tanta insistència en defensar aquesta Constitució, llògicament també s'ha de respectar en aquest sentit'.

Joan Cañada també ha refermat els seus arguments dient que la reforma del món local català que està promovent el Govern de Catalunya 'no preveu la desaparició de les EMD catalanes sinó una regulació de les mateixes en el sentit d'ajustar les necessitats i requeriments de les entitat municipals descentralitzades del segle XXI'. Aquesta reforma de l'administració local catalana, pel que fa a les EMD, se centrarà en fomentar l'autonomia local i dotar-les d'instruments que els donin una major legitimitat jurídica que evitin els conflictes que en l'actualitat es donen a l'hora de la negociació dels convenis competencials i econòmics entre les EMD i els ajuntaments en els que aquestes estan integrades.

Durant la seva intervenció, el Director General d'Administració Local de Catalunya no només ha blindat la continuïtat de la totalitat de les EMD de Catalunya, sinó que ha obert la porta a la creació de més entitats municipals en l'àmbit català.

De la seva banda, el president de l'AEMDEC i president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha valorat molt positivament les paraules del Director General Joan Cañada i ha mostrat la seva 'tranquil•litat donat el posicionament de la Generalitat de Catalunya de donar suport a les EMD catalanes i a la seva presència en el territori de Catalunya'. Pel que fa a l’avantprojecte de reforma de la Llei de Bases de Governs Locals i d'Hisendes Locals de Catalunya, el màxim representant de les EMD catalanes ha traslladat al Director General Cañada la demanda de les EMD de Catalunya de poder comptar amb un representant de l'AEMDEC en la comissió redactora de la nova llei de reforma del món local català, de manera que aquest pugui traslladar les necessitats i inquietuds de les EMD a la nova llei que vol posar en marxa la Generalitat.

La representació de l'AEMDEC ha estat encapçalada pel seu president, Josep Puig, que ha estat acompanyat a la taula presidencial pel Vicepresident de l'agrupació i president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello; el Secretari de l'agrupació i president de l'EMD del Talladell, Pere Domingo; i el Tresorer i president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu. La taula presidencial la completava el Secretari General de l'AEMDEC, Juanjo Cortés.

L'assemblea del dia  27-10-2012, ha aplegat representants de 14 de les 15 comarques catalanes que tenen EMD dins del -seu territori, amb un total de més del 90% de la població que apleguen les EMD catalanes.-
COMENTARIO: Desde FEEM, creemos que en todos los Estatutos de autonomía debería, de plasmarse la protección del Estatuto a estas EMD-EATIM, asi se evitara la intencion de que los Gobiernos Centrales puedan acabar con nosotros como ahora han pretendido. Por tanto felicitamos en este apartado a los que aprobarón en su dia este amparo Estatutario a las ELAS.


Comentarios

Entradas populares de este blog

6- ABRIL DE 2021. LA DIPUTACION DE GUADALAJARA , APRUEBA EN EL PLENO DE 29-3-2021, UNA APORTACION DE 18.000€ A LAS EATIM DE LA PROVINCIA. UN GRAN EXITO DE FEEM Y DE LA AS DE EATIMES DE CLM.

13-04-2016,Andalucía,Comucicado desde F.A.E.M a todas las E.L.A Presentación subvención mantenimiento Edificios Públicos

REPRESENTATES DE LA FEDERACIÓN INDEPENDIENTE DE ENTIDADES LOCALES MENORES SE REUNEN CON EL PRESIDENTE DE LA DIPUTACIÓN DE BURGOS.